M艂odzie偶owa Kuchnia My艣liwska
To dzisiaj odby艂y si臋 pierwsze warsztaty z cyklu przygotowuj膮cego m艂odzie偶 z MOW i MOS do zdobycia certyfikatu potwierdzaj膮cego znajomo艣膰 teoretyczn膮 i co wa偶niejsze praktyczn膮 obr贸bki dziczyzna
Na pierwszy posz艂y dziewcz臋ta z M艂odzie偶owy O艣rodek Wychowawczy im. dr. Janusza Korczaka w Jastrowiu
Nie by艂o 艂atwo ale…tu tylko strach mia艂 wielkie oczy
Uczennice kierunku bran偶owego kucharz z ochot膮 przygotowywa艂y poszczeg贸lne potrawy.
Z boczku dziczego wykona艂y
Aromatyczn膮 piecze艅 wyrabian膮 na bazie majonezu Cremajo
Kie艂bas臋 s艂oikow膮 czosnkow膮
Dziki smalec w臋dzony z du偶膮 ilo艣ci膮 majeranku.
Naprawd臋 by艂o kreatywnie, sprawnie i bardzo smacznie a aromaty roznosi艂y si臋 szeroko poza o艣rodek.
Ca艂o艣膰 smaku dope艂ni艂 wspania艂y chleb od Kolegi Piotr Z艂oci艅ski
Mi臋so zasponsorowa艂 Polski Zwi膮zek 艁owiecki Zarz膮d Okregowy w Pile
Darzb贸r
Fotorelacja oddaje tylko cz臋艣膰 z tego co dzia艂o si臋 na miejscu